W ramach Inowrocławskiej Wystawy Gospodarczej, Food Trucki z całej Polski przyjadą do Inowrocławia. Będzie można skosztować dań kuchni z różnych stron świata. Nie zabraknie też dodatkowych atrakcji!
Zapraszamy na smaczny weekend majowy z food truckami w ramach Inowrocławskiej Wystawy Gospodarczej. Organizatorzy zaprosili ponad 20 food trucków z daniami inspirowanymi kuchnią i kulturą wielu krajów świata. Na festiwalu pojawią się restauracje na kółkach, które już odwiedziły Inowrocław podbijając serca i żołądki mieszkańców. Pojawi się też wiele nowości.
Food trucki, które przyjadą na festiwal z całej Polski, wyróżnia jakość, staranność przygotowywania potraw, świeże składniki, autorskie dodatki, a przede wszystkim pasja i oryginalny pomysł na menu. Dania przyrządzane są na miejscu, a goście mogą obserwować cały proces przygotowywania. Wkrótce pierwsze informacje o mobilnych restauracjach, które wezmą udział w festiwalu.
Poza masą pyszności na gości czekać będą atrakcje dodatkowe. Na festiwalu pojawią się strefy aktywności dodatkowych, m.in.:
- strefa dla dzieci,
- strefa chilloutu – muzyka, leżaczki, konkursy,
- zawody kulinarne z nagrodami,
- gra terenowa z nagrodami,
oraz wiele więcej.
Dodatkowo uczestnicy będą mogli wybrać „Najsmaczniejszego Food Trucka Festiwalu”.
Na gości czekać będą miejsca siedzące, gdzie wraz z przyjaciółmi i rodziną będzie można próbować wszystkich pyszności II edycji Festiwalu Smaków Food Trucków w Inowrocławiu.
Już teraz planujcie smaczny weekend majowy z food truckami: 26-27 maja przy hali widowiskowo-sportowej! Strefa w ramach Festiwalu Smaków Food Trucków bedzie otwarta w następujących godzinach: sobota 12-21 i niedziela 12-20.
Wstęp bezpłatny! Zapraszamy także na stronę wydarzenia.
O festiwalu:
Festiwal Smaków Food Trucków to ogólnopolskie wydarzenie kulinarne, jeden z największych zlotów food truckowych w Polsce organizowanych od 2013 r. W festiwalu udział biorą food trucki z całej Polski. Organizatorzy dobierają wystawców pod kątem jakości oferowanych dań oraz różnorodności menu. Ideą festiwalu jest promowanie slow foodu, czyli jedzenia przygotowanego ze świeżych, starannie dobranych składników, na „oczach” klienta.